Pełnowartościowa, bezzbożowa karma dla kotów wszystkich ras ŁOSOŚ & GROSZEK. Stosowana obniża nietolerancję składników pokarmowych i substancji odżywczych. Polecana przy problemach dermatologicznych lub żołądkowo-jelitowych jako niepożądanej reakcji na pokarm. Dodatkowo, redukująca świąd i objawy atopii, wspierająca leczenie stanów zapalnych skóry i wzmacniająca jej naturalną barierę ochronną. Bez glutenu, białka i tłuszczu z kurczaka.
Opakowanie: 400 g
Wskazania:
Korzyści:
ENERGIA METABOLICZNA: 3 900 kcal/kg.
Stosowanie: Rekomenduje się podawanie karmy weterynaryjnej Brit Hypoallergenic przez okres 6-8 tygodni. W tym czasie nie należy serwować kotu żadnego innego jedzenia (w tym karmy, przekąsek i suplementów diety). Karma może być wykorzystywana jako test reakcji na dietę monobiałkową. Jeżeli stosowanie karmy przynosi spodziewane efekty - można stosować ją dalej, bez ograniczeń czasowych lub jako test prowokacyjny na dietę monobiałkową. W przypadku wystąpienia nietolerancji i/lub alergii - zaprzestać podawania karmy.
Zalecenia żywieniowe: Rekomendowane dzienne dawki pokarmowe na opakowaniu. W celu utrzymania właściwej sylwetki kota, dostosuj dzienne dawki pokarmowe, zmniejszając je lub zwiększając w zależności od poziomu aktywności, kondycji fizycznej i indywidualnych potrzeb zwierzęcia. Zapewnij kotu stały dostęp do świeżej, czystej wody do picia. W celu kontrolowania stanu zdrowia psa, konsultuj się regularnie z lekarzem weterynarii.
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.
Skład: Łosoś dehydratyzowany 30%; Groch żółty 20%; Hydrolizowane białko łososia 20%; Olej kokosowy; Gryka; Białko z żółtego grochu; Suszona pulpa jabłkowa; Sos z hydrolizowanego łososia 2%; Olej z łososia 2%; Mąka grochowa; Suszone algi 0,5% (Ascophyllum nodosum); Suszone algi 0,4% (Schizochytrium limacinum); Ekstrakt drożdżowy (źródło mannanooligosacharydów) 0,02%; β-glukany 0,02%; Suszony rokitnik zwyczajny 0,015%); Fruktooligosacharydy 0,013%; Yucca Mojave 0,013%.
Składniki analityczne: Białko surowe 29%; Tłuszcz surowy 17%; Włókno surowe 1,5%; Popiół surowy 7,2%; Wilgotność 10%; Kwasy tłuszczowe Omega-3 1%; Kwasy tłuszczowe Omega-6 0,85%; Wapń 1,3%; Fosfor 0,9%; EPA (20:5 n-3) 0,3%; DHA (22:6 n-3) 0,55%; Sód 0,3%; Magnez 0,09%.
Dodatki dietetyczne w 1 kg: Witamina A 25000 j.m.; Witamina D3 850 j.m.; Witamina E 700 mg; Witamina C 500 mg; Chlorek choliny 2300 mg; Biotyna 4 mg; Witamina B1 10 mg; Witamina B2 30 mg; Niacynoamid 50 mg; D-pantotenian wapnia 50 mg; Witamina B6 35 mg; Kwas foliowy 15 mg; Witamina B12 0,03 mg; Cynk 150 mg; Żelazo 110 mg; Mangan 65 mg; Jod 4,2 mg; Miedź 12 mg; Selen 0,2 mg; Tauryna 2600 mg; L-karnityna 75 mg; L-metionina 4000 mg.
Stabilizatory flory jelitowej na 1 kg: Enterococcus faecium DSM 10663/NCIMB 10415 (4b1707) 1x109 CFU.