Pełnowartościowa, bezzbożowa karma dla psów wszystkich ras ŚLEDŹ & GROSZEK. Stosowana wspomaga metabolizm stawów w przypadku zapalenia kości i stawów. Poprawiająca mobilność i wpływająca na łagodzenie dolegliwości bólowych. Polecana dla psów z chorobą zwyrodnieniową stawów (osteoarthristis), otyłych lub z nadwagą. Dodatkowo, odpowiednia przy rehabilitacji po zabiegach ortopedycznych. Z glukozaminą, chondroityną i wysoką zawartością kwasów tłuszczowych Omega-3.
Opakowanie: 12 kg
Wskazania:
Korzyści:
ENERGIA METABOLICZNA: 3 720 kcal/kg.
Stosowanie:
Początkowy okres karmienia - karma weterynaryjna Brit Joint & Mobility powinna być podawana przez okres do 6 miesięcy. Optymalne efekty zmiany diety powinny być widoczne w ciągu 2 miesięcy.
Utrzymanie dalszej diety - korelacja z utrzymaniem optymalnej wagi (regularna kontrola masy ciała psa).
Zalecenia żywieniowe: Rekomendowane dzienne dawki pokarmowe na opakowaniu. W celu utrzymania właściwej sylwetki psa, dostosuj dzienne dawki pokarmowe, zmniejszając je lub zwiększając w zależności od poziomu aktywności, kondycji fizycznej i indywidualnych potrzeb zwierzęcia. Zapewnij psu stały dostęp do świeżej, czystej wody do picia. W celu kontrolowania stanu zdrowia psa, konsultuj się regularnie z lekarzem weterynarii.
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.
Skład: Śledź dehydratyzowany 28%; Groch żółty 24%; Hydrolizowane białko łososia 10%; Gryka; Suszona pulpa jabłkowa; Siemię lniane 6%; Tłuszcz z kurczaka 5%; Kolagen 3% (typu I hydrolizowany); Olej z łososia 3%; Hydrolizowana wątroba z kurczaka 2%; Mąka grochowa; Suszone algi 0,5% (Ascophyllum nodosum); Suszone algi 0,4% (Schizochytrium limacinum); Hydrolizowane skorupiaki (źródło siarczanu glukozaminy) 0,15%; Hydrolizowana chrząstka (źródło siarczanu chondroityny) 0,12%; Metylosulfonylometan 0,02%; Ekstrakt drożdżowy (źródło mannanooligosacharydów) 0,02%; β-glukany 0,02%; Błona skorupek jaj 0,015%; Suszony rokitnik zwyczajny 0,015%; Fruktooligosacharydy 0,013%; Boswellia serrata 0,013 mg/kg; Yukka Mojave 0,012%; Wyciąg z małży zielonej (Perna canaliculus) 0,01%; Lactobacillus acidophilus HA – 122 inaktywowane (15x10 9 komórek/kg).
Składniki analityczne: Białko surowe 29%; Tłuszcz surowy 13%; Włókno surowe 2,5%; Popiół surowy 6%; Wilgotność 10%; Kwasy tłuszczowe Omega-3 3,3%; Kwasy tłuszczowe Omega-6 1,9%; EPA (20:5 n-3) 0,4%; DHA (22:6 n-3) 0,55%; Wapń 0,8%; Fosfor 0,6%; Sód 0,6%; Magnez 0,08%; Witamina E 500 mg/kg.
Dodatki dietetyczne w 1 kg: Witamina A 22000 j.m.; Witamina D3 1800 j.m.; Witamina E 500 mg; Witamina C 500 mg; Chlorek choliny 650 mg; Biotyna 0,8 mg; Witamina B1 6,5 mg; Witamina B2 8,4 mg; Niacynoamid 38 mg; D-pantotenian wapnia 19 mg; Witamina B6 6,5 mg; Kwas foliowy 0,9 mg; Witamina B12 0,05 mg; Cynk 120 mg; Żelazo 90 mg; Mangan 45 mg; Jod 0,8 mg; Miedź 20 mg; Selen 0,2 mg; L-karnityna 500 mg.
Stabilizatory flory jelitowej na 1 kg: Enterococcus faecium DSM 10663/NCIMB 10415 (4b1707) 1x10 9 CFU.