Pełnowartościowa, bezzbożowa karma dla psów wszystkich ras ŁOSOŚ & GROSZEK. Stosowana obniża nietolerancję składników pokarmowych i substancji odżywczych. Polecana przy problemach dermatologicznych lub żołądkowo-jelitowych jako niepożądanej reakcji na pokarm. Dodatkowo, redukująca świąd i objawy atopii, wspierająca leczenie stanów zapalnych skóry i wzmacniająca jej naturalną barierę ochronną. Bez glutenu, białka i tłuszczu z kurczaka.
Opakowanie: 12 kg
Wskazania:
Korzyści:
ENERGIA METABOLICZNA: 3 760 kcal/kg.
Stosowanie: Rekomenduje się podawanie karmy weterynaryjnej Brit Hypoallergenic przez okres 3-8 tygodni. W tym czasie nie należy serwować psu żadnego innego jedzenia (w tym karmy, przekąsek i suplementów diety). Karma może być wykorzystywana jako test reakcji na dietę monobiałkową. Jeżeli stosowanie karmy przynosi spodziewane efekty - można stosować ją dalej, bez ograniczeń czasowych lub jako test prowokacyjny na dietę monobiałkową. W przypadku wystąpienia nietolerancji i/lub alergii - zaprzestać podawania karmy.
Zalecenia żywieniowe: Rekomendowane dzienne dawki pokarmowe na opakowaniu. W celu utrzymania właściwej sylwetki psa, dostosuj dzienne dawki pokarmowe, zmniejszając je lub zwiększając w zależności od poziomu aktywności, kondycji fizycznej i indywidualnych potrzeb zwierzęcia. Zapewnij psu stały dostęp do świeżej, czystej wody do picia. W celu kontrolowania stanu zdrowia psa, konsultuj się regularnie z lekarzem weterynarii.
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.
Skład: Łosoś dehydratyzowany 30%; Groch żółty 25%; Hydrolizowane białko łososia 18%; Gryka; Olej kokosowy; Suszona pulpa jabłkowa; Olej z łososia 3%; Sos z hydrolizowanego łososia 2%; Mąka grochowa; Suszone algi 0,5% (Ascophyllum nodosum); Suszone algi 0,4% (Schizochytrium limacinum); Ekstrakt drożdżowy (źródło mannanooligosacharydów) 0,02%; β-glukany 0,02%; Suszony rokitnik zwyczajny 0,015%; Fruktooligosacharydy 0,013%; Yukka Mojave 0,013%; Lactobacillus acidophilus HA – 122 inaktywowane (15x109 komórek/kg).
Składniki analityczne: Białko surowe 27%; Tłuszcz surowy 14%; Włókno surowe 2%; Popiół surowy 7,2%; Wilgotność 10%; Kwasy tłuszczowe Omega-3 1,2%; Kwasy tłuszczowe Omega-6 0,85%; EPA (20:5 n-3) 0,3%; DHA (22:6 n-3) 0,4%; Wapń 1,2%; Fosfor 0,9%; Sód 0,5%; Magnez 0,1%.
Dodatki dietetyczne w 1 kg: Witamina A 26000 j.m.; Witamina D3 1800 j.m.; Witamina E 1000 mg; Witamina C 600 mg; Chlorek choliny 750 mg; Biotyna 3,5 mg; Witamina B1 2,5 mg; Witamina B2 9,5 mg; Niacynoamid 32 mg; D-pantotenian wapnia 25 mg; Witamina B6 2,5 mg; Kwas foliowy 1,3 mg; Witamina B12 0,12 mg; Cynk 150 mg; Żelazo 90 mg; Mangan 45 mg; Jod 0,85 mg; Miedź 20 mg; Selen 0,2 mg.
Stabilizatory flory jelitowej na 1 kg: Enterococcus faecium DSM 10663/NCIMB 10415 (4b1707) 1x109 CFU.