7,90 zł

Vitapol Smakers Expert dla świnki morskiej

Mieszanka paszowa pełnoporcjowa dla świnki morskiej w postaci pożywnego smakołyku na bazie ekstrudowanych składników o wysokiej strawności i przyswajalności. Uzupełniona suszonymi warzywami i owocami. Z nową zawieszką typu hybryda dla lepszego mocowania w klatce, zarówno w ułożeniu pionowym, jak i poziomym.

Kategorie

Gryzonie i króliki Smakołyki

Tagi

smakołyki smakersy sztuki świnki morskie warzywa owoce witaminy minerały uzębienie

Dostawa i zwrot

Dowiedz się więcej o naszych opcjach dostawy. Zapoznaj się z pełną ofertą dostępnych produktów. Jeśli nie spełnią Twoich oczekiwań, możesz je do nas odesłać. Szczegóły w Regulaminie i na stronach Sklepu.

Opis produktu

Kolba dla świnki morskiej

Opakowanie: 2 sztuki

Zalety:

  • Receptura kolb wyróżniająca się wysokim udziałem włókna w produktach przeznaczonych dla zwierząt roślinożernych oraz właściwą zawartością białka w produktach dla gryzoni wszystkożernych.
  • Podstawę stanowią składniki ekstrudowane tj. bardziej przyswajalne z uwagi na proces ich przetwarzania.
  • Dodatek suszonych warzyw i owoców, pełnych naturalnych witamin i minerałów.
  • Smakowita przekąska wspierająca prawidłowy rozwój i utrzymanie zdrowej formy.
  • Dba o uzębienie dzięki odpowiedniej twardości.
  • Naturalna potrzeba aktywnego pobierania pokarmu.

Dawkowanie: Podawać każdego dnia.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Waga
108 g
Szerokość
8 cm
Wysokość
18 cm
Głębokość
3 cm

Skład

Skład: Tymotka; Lucerna; Łuski sojowe; Łuski owsiane; Makuch z nasion słonecznika; Jęczmień; Pszenica; Otręby pszenne; Kukurydza; Skrobia kukurydziana; Płatki kukurydzy; Płatki grochowe; Marchew suszona; Burak suszony; Pasternak suszony; Jabłko suszone 1%; Pszenica prażona; Papryka suszona 0,5%; Porzeczka czerwona suszona 0,5%; Kwiat nagietka suszony 0,5%; Skrobia ziemniaczana; Olej słonecznikowy; Pulpa buraczana; Pulpa jabłkowa; Zioła (bazylia, rozmaryn, mięta pieprzowa, tymianek); Węglan wapnia; Fosforan dwuwapniowy; Chlorek sodu; Jukka.

Zawartość składników analitycznych: Białko surowe min 10,6%; Oleje i tłuszcze surowe min 1,1%; Włókno surowe max 14,8%; Wilgotność max 12%; Popiół surowy max 6,4%.

Dodatki: Dodatki dietetyczne (witaminy/kg) - Witamina A (E672) 12240 j.m.; Witamina D3 (E671) 1104 j.m.; Witamina E (E307) 67,8 mg; Witamina C 420 mg; Mieszanki pierwiastków śladowych/kg - Żelazo (E1) 15,1 mg; Miedź (E4) 3,8 mg; Cynk (E6) 57,78 mg; Mangan (E5) 7,6 mg; Jod (E2) 1,29 mg; Selen (E8) 0,09 mg; Dodatki technologiczne - Sepiolit (E562) 0,61 g/kg; Konserwanty i przeciwutleniacze.