INDYK
- łatwostrawne białko,
- niska zawartość tłuszczu,
- niezbędne aminokwasy dla zwierząt mięsożernych,
- niska zawartość sodu dla zmniejszenia ryzyka zaburzeń serca i nerek,
- bardzo wysoka zawartość selenu - wspomaganie systemu immunologicznego, poprawa płodności, prawidłowe funkcjonowanie tarczycy,
- źródło niacyny i witaminy B6 - wytwarzanie glukozy, spalanie białek, tłuszczów i węglowodanów,
- ważne źródło tryptofanu, prekursora serotoniny - mającej wpływ na zachowanie zwierząt, szczególnie w trakcie szkolenia szczeniąt.
WOŁOWINA
- źródło białka,
- niezbędne aminokwasy i L-karnityna,
- źródło tłuszczy, szczególnie niezbędnych kwasów tłuszczowych,
- źródło żelaza, cynku i selenu,
- źródło witaminy D,
- źródło CLA - redukcja tkanki tłuszczowej, zwiększona wrażliwość na insulinę,
- witaminy z grupy B oraz witamina A i biotyna.